Maart, maand van de Online veiligheid en privacy

 

We regelen steeds meer zaken online. We kopen onze spullen in webwinkels, regelen onze bankzaken via een app en communiceren met elkaar via sociale media. Maar hoe kunnen we het internet op een zo veilig mogelijke manier gebruiken? Het blijft een actuele vraag waar we attent op moeten zijn maar tegelijkertijd moeten we ons niet zodanig laten afschrikken dat we niet meer willen deelnemen aan de digitale wereld waarin we leven.

 

De coronapandemie brengt de ontwikkeling van internetcriminaliteit in een stroomversnelling zo lijkt het. Daar waar het aantal woninginbraken door corona vermindert neemt diefstal via gebruik van het internet toe. Internetcriminelen worden steeds beter in het achterhalen van gegevens.

 

SeniorWeb Nederland organiseert twee maal per jaar een themamaand over een actueel onderwerp m.b.t. het deelnemen aan de digitale samenleving. SeniorWeb Rosmalen doet uiteraard mee aan deze themamaand. Op woensdag 24 maart en 31 maart om 14.00u organiseren we een online presentatie over dit onderwerp. De presentatie voeren we uit in de vorm van een Webinar waarbij je de mogelijkheid hebt tijdens de presentatie je vragen te stellen. Natuurlijk geven wij de presentatie liever fysiek maar vanwege de coronamaatregelen is dat op dit moment nog niet mogelijk. Als dat op de genoemde dagen wel kan dan zullen we diegenen die zich ingeschreven hebben laten weten dat zij welkom zijn bij de HEVO-locatie “de Ontmoeting” in de Tulpstraat.

 

We behandelen verschillende onderwerpen op het gebied van online veiligheid en privacy. Doe je mee?

 

Meld je nu aan voor of voor . Na aanmelding krijg je via je e-mail nadere informatie over de wijze waarop je kunt deelnemen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.