Seniorweb Rosmalen

De Inloop is van maandag 3 juli tot en met 27 augustus gesloten.


 

Vanaf maandag 28 augustus kunt u weer elke maandag- en vrijdagochtend (indien de Ontmoeting open is) van 9.30 tot 11.30 uur terecht in de bestuurskamer van het  HEVO-gebouw,

Tulpstraat 2-4 5241 XV Rosmalen.

 

Heeft U problemen met uw computer, smartphone of tablet? Hoe zet ik mijn foto’s van mijn  camera of smartphone op mijn PC of hoe beveilig ik mijn tablet? Maar ook het installeren van nieuwe programma’s, het opschonen van de laptop of het ordenen van uw bestanden behoren tot de mogelijkheden. 

De kosten voor deelname aan deze Inloop bedragen € 2,50 per uur.

Gezien de grote drukte de laatste tijd is het noodzakelijk om een afspraak te maken zodat we een plekje voor u kunnen reserveren en teleurstelling voorkomen kan worden.

U kunt hiervoor bellen met onze Inloopcoördinator 06-20372776.

Een wekelijkse vaste reservering is eventueel ook mogelijk.

Zie algemene informatie en telefoonnummers onze Inlooppagina.

 

Wij verzorgen doorgaans de eerste vrijdag van de maand een presentatie over uiteenlopende onderwerpen. Dat geldt echter niet voor de maanden juli en augustus.

De eerstvolgende presentatie is op vrijdag 1 september om 14.00 uur en het onderwerp is Werken in de Cloud.

De Cloud is een populair begrip maar wat betekent het precies? Hangen je persoonlijke gegevens ergens in een internetwolk? En is dat dan wel veilig? Heeft het soms ook voordelen om je gegevens aan de Cloud toe te vertrouwen?

Aanmelden telefonisch 06 20356366 of  Online aanmelden 

 

De lentemaand maart is traditioneel de periode waarin de voorjaarsschoonmaak start.
Al zetten tegenwoordig weinig mensen nog het hele huis op zijn kop.

Computers, smartphones en tablets vragen niet alleen in het voorjaar om onderhoud.
Ze worden blij wanneer u een doekje over ze heen haalt. Verwijder tijdelijke bestanden, controleer of er nog voldoende opslagruimte is, leeg de prullenbak, gooi oude downloads weg en ordenen persoonlijke bestanden.

Seniorweb heeft de Digitale Voorjaarsschoonmaak als thema voor de maand maart gekozen. Seniorweb Rosmalen sluit hierbij aan en bied u aan om u hiermee te helpen.
U kunt hiervoor langskomen op onze reguliere Inlooptijden (zie Inloop) en wij ruimen dan samen met u uw laptop, tablet of smartphone eens lekker op zodat u digitaal okselfris het voorjaar in kan gaan!
Als u niet kan wachten en al zelf aan de slag wil, op de site van onze landelijke Seniorweb staat hoe u de digitale dweil en zwabber ter hand kan nemen! Klik op deze link voor meer informatie.

De volgende presentaties zijn gepland:

 

1 september  De Cloud

6 oktober      Van foto’s naar fotoalbum

3 november  Robotica/zorgautomatisering/Slim wonen