Seniorweb Rosmalen

Cursussen in samenwerking met de bibliotheek (Huis73)

Sinds januari 2017 werken de Bibliotheek en Seniorweb samen om mensen te ondersteunen bij het digitale contact met de overheid. Vanuit het samenwerkingsverband worden de volgende cursussen aangeboden:

Computercursus Klik en Tik

In deze cursus leert in uw eigen tempo om te gaan met een computer. U oefent met websites te bekijken, invullen van online formulieren, e-mailen en bestanden downloaden en opslaan. De cursus is gratis en u hoeft niets mee te brengen (u kunt op een computer van de bibliotheek oefenen). De cursus wordt zowel in bibliotheek ’s-Hertogenbosch (Huis73) als in bibliotheek Rosmalen (Perron-3) gegeven.

 

Digisterker en Digivitaler

In 5 bijeenkomsten leert u wat Digid is en hoe u met behulp van Digid kunt inloggen bij verschillende websites van de overheid en de gemeente. Daarnaast  leert u werken met de digitale gezondheidszorg. U oefent met het bekijken van uw patiëntendossier (zowel van de huisarts als van het ziekenhuis), verschillende gezondheidswebsites en gezondheidsapps. Ook oefent u met het starten en beëindigen van een videoconsult.

Deelname is gratis. De cursussen worden gegeven bij bibliotheek ’s-Hertogenbosch (Huis73) en Bibliotheek Rosmalen (Perron-3).

 

Voor meer informatie, of om u aan te melden voor een cursus, kunt u contact opnemen met de Bibliotheek via telefoonnummer: 073-6802900, of door een e-mail te sturen naar klikentik@huis73.nl.

Actueel

Partners SR