Seniorweb Rosmalen

tabletcursussen

Tablet- en smartphonecursussen

Tablets en smartphones zijn populair. En dat is heel begrijpelijk. Ze zijn licht, mobiel, snel en kunnen bijna hetzelfde als een laptop. Een groot verschil is dat tablets en smartphones een aanraakscherm hebben waardoor bediening vooral met de vingers gebeurt.

De iPad heeft het besturingssysteem iOS van Apple. Andere tablets hebben veelal Android van Google (bijvoorbeeld Samsung, Asus, Toshiba) als besturingssysteem of Windows van Microsoft. Naast e-mailen en internet zijn er vele mogelijkheden zoals boeken lezen (e-Books), luisteren naar muziek, films kijken, videogames spelen, e-mailen en navigatie.

 

U neemt uw eigen iPad c.q. Android-tablet of smartphone mee naar de cursus. Dit apparaat dient vóór aanvang van de cursus geïnstalleerd c.q. gebruiksklaar te zijn. Daarvoor is er meestal een aan de startcursus voorafgaande korte bijeenkomst waarop medewerkers van de SCR u helpen bij het gebruiksklaar maken van uw (nieuwe) apparaat. Daarna moet u wel bekend zijn (en blijven) met uw inlognaam en bijbehorend wachtwoord.

Voor het installeren (gebruiksklaar maken) van uw (nieuwe) iPad of Android-tablet of smartphone kunt u ook bij de Inloop een afspraak maken.

Voor een tablet of smartphone met Windows zijn de startcursussen Windows 8 c.q. Windows 10 geschikt.

Tablets

Smartphones

Indien u belangstelling heeft voor een van deze cursussen dan vindt u op deze pagina de aanmeldinformatie.

Actueel

Partners SR