Seniorweb Rosmalen

WindowsLT

Windowscursussen

We hebben een groot aanbod van Windowscursussen. Dit aanbod passen we regelmatig aan, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom dit besturingssysteem. Momenteel zijn de onderstaande cursussen actueel. Klik op een van de linken voor meer informatie.

Indien u belangstelling heeft voor een van deze cursussen dan vindt u op deze pagina de aanmeldinformatie.

 

Voor Windows 11 bieden we vooralsnog geen cursus aan, de verschillen zijn te klein.

 

Een overzicht van de veranderingen van Windows 11 ten opzichte van Windows 10:

Moderne interface: hoeken van vensters en menu’s hebben afgeronde vormen. Ook in ingebouwde programma’s als Paint en Kladblok. Veel onderdelen zijn transparant.

Uiterlijk: aan te passen door een ander thema te kiezen.

Widgets: widgets maken hun comeback via een speciaal widgets-overzichtspaneel met o.a. weerbericht, nieuws, takenlijstjes, agenda-afspraken.

Startmenu: is verplaatst naar het midden van het beeldscherm. Ook de iconen op de Taakbalk staan in het midden (vergelijkbaar met het Dock van Apple). Het Startmenu bevat geen live-tegels meer. Favoriete programma’s en apps kunnen aan de bovenkant van het Startmenu worden vastgepind. Onderin staan recent geopende programma’s.

Microsoft Teams: is ingebouwd in W11 (in plaats van Skype dat naar de achtergrond is verdwenen). Daarmee zijn snel chat-gesprekken op te zetten.

Multitasking met Snap: openstaande mappen, programma’s en bestanden zijn aan elkaar te koppelen en met één muisklik te minimaliseren of op te roepen (een verbetering van de Windows Alt-Tab-functionaliteit). Er kunnen meerdere Snap-groepen naast elkaar bestaan.

Taakbalkhoek: rechts in de Taakbalk vervangt de Taalbalkhoek het oude systeemvak. In de Taakbalkhoek worden pictogrammen getoond van apps en instellingen.

Instellingen: het Instellingenvenster heeft een flinke opknapbeurt gekregen.

Verkenner: ook de Verkenner is onderhanden genomen. Is nu makkelijker te bedienen via aanraakschermen. Er zijn nieuwe pictogrammen voor de standaardmappen Downloads, Documenten, Muziek en Afbeeldingen. Ook de menu’s zijn veranderd. In de bovenste balk van de Verkenner is het lint vervangen door knoppen voor bepaalde functies op basis van een geslecteerd bestand.

Nieuwe Microsoft Store: Naast de apps die Windows 8 en Windows 10 al toelieten zijn ook Win32- programma’s welkom. In de toekomst zullen Android-apps worden opgenomen.

Voor gamers: nieuw is een functie Auto HDR, afkomstig van de Xbox-spelcomputers. Een nieuwe techniek Direct-Storage faciliteert snellere laadtijden. De Xbox-app is nog prominenter aanwezig, toegevoegd is een nieuwe dienst: Xbox Cloud Gaming.

Geschikt voor touchscreens: vensters laten zich makkelijk verplaatsen en van formaat veranderen, zonder muis en toetsenbord. Er is meer ruimte tussen verscheiden menuknoppen.

Verplicht Microsoft-account: een Microsoft-account is verplicht bij installatie van Windows 11 Home-versies.

Systeemeisen voor W11:

  • Processor 1 GHz of sneller met 2 of meer cores (64-bit)
  • Geheugen 4 GB minimaal
  • Opslag 64 GB minimaal
  • BIOS geschikt voor UEFI Secure Boot en Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0
  • GPU compatibel met DirectX 12 of nieuwer
  • Beeldscherm HD (720p)
  • Internetverbinding vereist voor account in Windows 11 Home-versie

Actueel

Partners SR